Ezért nem tudod eltüntetni az úszógumit

Rossz edzésnemet választottál
Súlyzózással, vagy eleve a súlyokkal, rudakkal, nyújtókkal végzett feladatokkal inkább izmot építesz a zsírégetés helyett. 
Amennyiben fogyni szeretnél, válassz kardio-edzést, mert ezzel tudod a leghatékonyabban eltüntetni a zsírt, és ezáltal formálni az alakod. 45 percnyi futás, biciklizés vagy lépcsőzés a megfelelő idejű (10-15 perc) bemelegítéssel és nyújtással (szintén 10-15 perc) 500-700 kalóriát is képes elégetni. 
Viszont: abban a pillanatban, hogy már vagy olyan fitt, hogy a kardio után súlyzót emelj, azonnal fogd meg a vasat. A súlyokkal az izmokat mélyebben tudod megdolgozni, mint a kardióval, és így lesz szép, tónusos az izomzatod. Pontos edzésprogramot tőlünk kérhetsz!

Csökkent a magnéziumszinted
Hogy a magnézium milyen sok mindenért felel a szervezetedben, arról már írtunk – de ezen túl még a zsírégetésért és az alakodért is felel. Ha emeled a magnéziumadagodat (például minél több nyers, zöld színű zöldséget fogyasztasz, melyek egytől egyig masszív magnéziumforrások), akkor könnyedén ledolgozhatod a túlsúlyodat, és könnyebben fejlesztheted az izomzatodat. Fogyassz több magnézium-tartalmú ételt, és hatékonyabbá válik a zsírégetés. 

Keveset alszol
Egy, az USA-ban készült tavalyi felmérés szerint a nők közel 50 százaléka kevesebbet alszik a szükségesnél, azaz naponta maximum 5 órát. A kutatás szerint ezek a nők jóval könnyebben híznak, és a plusz kilókat csak akkor tudják ledolgozni, ha az alvásidejük ismét normalizálódik – azaz visszatér az éjszakánként átlagosan 7-8 órához. 
Amennyiben kialszod magad, napközben nem fogod azt érezni, hogy plusz energiához van szükséged csak ahhoz, hogy ébren és „fitten” maradj – azaz nem fogsz naponta közel 300 plusz kalóriát bevinni, csak hogy átvészeld a napot. Bár ez nem tudományos megállapítás, de az előbbi matek szerint 1 órányi „nem alvás” plusz 100 kalóriát jelent naponta. Inkább aludj, mint hogy feleslegesen egyél. 

Túl sok az alkohol
Az alkoholban bőven van cukor és kalória. Az alkoholtól éhes leszel, és enni is fogsz. És most nem arról beszélünk, amikor egy kellemes vacsorához megiszol egy pohár száraz fehér bort, hanem arról, mikor például koktélokat fogyasztasz egy barátnőd születésnapján egész szombat éjjel. Ilyenkor annyi kalória kerülhet a szervezetedbe, mintha napokig csokitortán éltél volna, tehát felejtsd el a cukros löttyöket, és tarts mértéket az itallal. Néhány pohár bor közel sem pakol annyi plusz zsírt a csípődre, mint ugyanannyi mojito, amiben jóval több a cukor, mint amennyire a szervezetednek szüksége van. A koktélozástól ne várj darázsderekat.

 

Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *
Elküldöm a véleményem!Belépés
Belépés
A Kerülj lendületbe! Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Kerülj lendületbe! Csapata