Testmozgással megelőzhető a magas vérnyomás, a koszorúér-betegség
Fokozott fizikai aktivitás hatására a szervezet szimpatikus aktivitása csökken, és ez értágító típusú anyagok felszabadulásával jár. Ennek köszönhetően a magas vérnyomás és a koszorúér-betegségek megelőzésében is kiemelkedő szerepet játszik a rendszeresen végzett testmozgás.
Gyermekkorban kell elkezdeni
Rendkívül fontos, hogy már gyermekkorban el kell kezdeni kialakítani a sport szeretetét, mivel a fizikailag aktív fiatalok egészségesebben táplálkoznak, szabadidejüket hasznosabban töltik el, általában nem túlsúlyosak, a stressz tűrésük jobb, kevésbé szorongnak, és nagyobb mértékben kerülik a káros szokások felvételét.
A sport rendszert visz az életünkbe
A rendszeres testmozgás további kedvező hatásai: növeli a kitartást, a magunkba vetett hitet, az önbizalmat. Csoportban végezve csökkenti az elszigetelődést, gyorsítja a reagálást a külső változásokra.
A testmozgás feledteti a taposómalmot, segít a stressz kezelésben
A puszta tény, hogy komoly stresszhelyzetekben megtanulsz helyesen és gyorsan cselekedni, immunissá tesz téged az olyan apró nüánszokkal szemben, amelyek más embereket kiborítanak. A mozgás és a sport nagyon fontos mindenki számára, hiszen a testmozgás nem csak a testet, hanem az elmét is edzi, acélozza.
Többször kaptam már a kondi teremben haveroktól egy-egy edzéstervet, de igazából egyiksem volt egy nagy történet. Amit Ti csinálatatok nekem, azzal teljesen elégedett vagyok és nem érzem úgy, hogy túlzás lenne. Szépen haladok, látszik, hogy nem összeollózott gyakorlatokról van szó. Tuti csapat! Mindenkinek ajánlom.
Istókovics Botond
Belépés
Belépés
A Kerülj lendületbe! Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Kerülj lendületbe! Csapata