Az edzés boldogságérzetet ad
Rendszeres testmozgás hatására légzőszervi, kiválasztó-rendszeri, hormonális és idegrendszeri változás is bekövetkezik. Az agy endorfin hormont (ópiumszerű anyag) szabadít fel, amely boldogságérzetet vált ki.
A mozgás és a sport jótékony hatása
Miután a kisgyerekek megtanulnak járni, lételemükké válik a mozgás. A változatos mozgásélmények mind-mind örömet szereznek számukra. Mindez az iskolás évek alatt módosul, és mozgásszegény, ülő életmód alakul ki.
A mozgáshiány elhízást, keringési problémákat okozhat
A fizikai aktivitás hiánya számos egészségi problémát okoz szervezetünkben, többek között hozzájárul az elhízás kialakulásához. A civilizált társadalmakban a kalória-bevitel jóval meghaladja szükséges értéket, és a fel nem használt tápanyagot a szervezet elraktározza, felhalmozza – ez vezet az elhízáshoz.
Egy Kis tudomány
A testmozgás, sport, a rendszeres testedzés olyan komplex, egyszerre több szálon futó kapcsolatba van a mentális egészséggel, melyek mindegyike pozitívan befolyásolja azt. Az előnyös hatások a mozgás során zajló agyi biokémiai folyamatok, a fokozatosan kialakuló agyi struktúraváltozások (neuroplaszticitás), a kiépülő új feltételes reflexkapcsolatok és a kognitív funkciók sajátos modulációja, valamint ezek pszichológiai vetületei révén jelentkeznek.
Többször kaptam már a kondi teremben haveroktól egy-egy edzéstervet, de igazából egyiksem volt egy nagy történet. Amit Ti csinálatatok nekem, azzal teljesen elégedett vagyok és nem érzem úgy, hogy túlzás lenne. Szépen haladok, látszik, hogy nem összeollózott gyakorlatokról van szó. Tuti csapat! Mindenkinek ajánlom.
Istókovics Botond
Belépés
Belépés
A Kerülj lendületbe! Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Kerülj lendületbe! Csapata